Jahodové muffiny s čokoládou
... jahody s čokoládou ...
Recept je bezlepková varianta, použít jdou ale i klasické suroviny.
Ingredience
- 150g bezlepkové mouky
nejlepší je bezlepková mouka samokypřící, kdy při práci s ní nepoznáte rozdíl od klasické mouky
- 50g třtinové cukru, dodá muffinům krásnou vůni a zlatavou barvu
- 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
- 40g másla
- 100ml mléka
- 80g kvalitní čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. V míse smícháme máslo, mléko a vejce.
V jiné míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva a sypkou směs postupně vmícháváme k ostatním ingrediencím.
Na plech vyskládáme silikonové formičky na muffiny a necháme jim kolem sebe dostatek místa.
Každou plníme těstem na dno, pak dopředu omyté, na kousky nakrájené a papírovou utěrkou osušené kousky jahod.
Poté opět těsto, jahody a na konec kousky čokolády. Celou formičku naplníme jen do tří čtvrtin, hezky nabydou.
Pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě.