Levandulová bábovka s jogurtem
… vláčná a voňavá …
Neexistuje snad jednodušší recept, než je bábovka, takže tady je každá výmluva marná.
Navíc máte všechny ingredience určitě doma.
Sběr levandule ještě stihnete, popřípadě se nabízí možnost ji třeba ukrást u souseda.
Když i tohle selže pak ji má květinářství na každém rohu.
Těsto je do malé formy.
Ingredience
- 200g hladké mouky
- 150g třtinového cukru
- 200 g bílého jogurtu
- 100ml oleje
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- menší hrst sušených květů levandule
- moučkový cukr na posypání
- tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup
A protože vážně neexistuje jednodušší recept, než je bábovka, všechny ingredience postupně přidávejte do větší mísy a důkladně rozšlehejte na řídké těsto nejlépe elektrickým mixérem.
Nakonec vmíchejte i sušené květy levandule a nalijte do formy.
Pokud nemáte formu, s nepřilnavým povrchem ještě ji před tím vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
Bábovka se peče v předehřáté troubě prvních 15 minut na 180°C a pak ještě 30 minut na 150°C.
Propečenost těsta zkuste špejlí.
Bábovku vyklopte, nechte vychladnout a pocukrujte.
Dobrou chuť..💜